Hockey Talent Academy expanduje!

pondělí, 31 červenec 2017

Po skončení hlavních campů Hockey Talent Academy bývám vždy pln emocí a většinou přispěji nějakým obsáhlejším článkem. Nejinak tomu je i letos. 

Originál a kopie...

hta coach2Dnes je plno hokejových škol, projektů campů, možností a je to dobře. Na toto téma jsem v minulosti sem tam něco napsal, většinou jsem se rozčiloval. Vždycky jsem byl naštvanej, když někdo kopíroval moji práci, dnes to cítím zcela jinak. S odstupem času musím říci, že je to naopak motor, který mě žene dopředu a nutí dělat nové věci a posouvat se. Když pomůžete v začátcích trenérovi a on Vám zničí Váš mateřský klub, který vedete - vaše dítě, které 7 let budujete, když pomůžete trenérovi, hodně ho naučíte a on se prodá konkurenci, když učíte trenéry, inspirujete je tak, že zakládají nové školy a rozhodnou se Vám dělat konkurenci, když stojíte někomu za pomluvu, to jsou ty momenty, co Vás asi nejvíce posílí. Vemte to jako dar obrovské energie, která Vás nutí být daleko, daleko lepší, sněte, budujte, snažte se být ještě lepší... Dnes jsem rád, když trenéři používají moje cvičení, organizaci tréninku, podobné dresy, oblečení nebo je dokonce inspiruje design auta?. Dnes to beru jako určitou formu respektu k práci, kterou děláte. Všem takovým, které jsem potkal, musím dnes z hloubky srdce poděkovat i když mě to v nějakém momentu ranilo, dnes vím, že bez těchto věcí bych nic nedokázal..., ale nejsem u konce, sním dál, nebojte... 

Hockey Talent Academy expanduje!

htazastoupeniV loňském roce jsem psal něco o tom, že se "akt" provozování nové haly v Telči zapíše do historie zlatým písmem, neboť jsme získali krásné domácí zázemí v pohádkovém městě Telč, které jsme potřebovali. Přivítali jsme Vás v novém, čistém prostředí, nabídli jsme výrazně zlepšené podmínky v oblasti stravy, pitného režimu, ale i technického servisu v podobě broušení, nových šaten či nákupu výstroje a suvenýrů přímo v hale. Změnu zaznamenal tréninkový program na ledě, ale zejména pak mimo led, který vedl kondiční trenér se zaměřením na věci, které hráčům chybí. Vaší hojnou účastí na campech, kdy většina byla vyprodaná, jste dali jasně najevo, že jdeme správným směrem a je pro nás závazkem do budoucnosti.  Je to pro nás jasný signál do nové sezony, že umíte kvalitu ocenit. Díky Vašemu zájmu nás najdete najdete v Itálii, Německu, Rakousku, Slovensku, Slovinsku, Polsku..., pro následující sezónu jednáme o Švýcarsku, Francii, Kanadě, USA, ale i rozvojové Číně, která projevila zájem o naši kompletní metodiku s výhledem na ZOH 2022. Věřím, že je čím dál, tím více rodičů, kteří přemýšlí nad tím co kupují a doby předražených  jednorázových campů s lákavým jménem či naopak campů na zastaralých zimních stadionech se stravou z polotovarů je již dávno pryč... Vždycky když skončí hlavní campy Hockey Talent Academy, těším se že si odpočnu, zajedu na dovolenou a tak…., letos tomu tak nebude, neboť se nám rozrostla rodina a opět jsme "adoptovali" do Telče další hráče, dnes máme již "36 dětí". Samozřejmě v nadsázce, neboť se jedná i o hráče, kteří nastupují v mládežnických reprezentačních dresech a již letos výrazně zasáhnou do kategorie ligových soutěží mužů.  

HTC 13223408 o HDRorez

Hokejová akademie se studiem - nadstavba pro hráče (14-18 let)

Loňskou sezónou jsme odstartovali dlouho připravovaný projekt určený pro hráče 14-18 let, který je dlouhodobějšího rázu a je spojen se středoškolským studiem s maturitou. Zaměřuje se na kategorie mladšího a staršího dorostu, jehož cílem je soustředit talentované hráče a provést je přes kritické období, který tento věk přináší a dobře je připravit na vstup do vrcholového hokeje. Loni jsem psal něco ve smyslu, že "je mi jasné, že to nepůjde tak rychle, každý začátek je těžký, že cílíme na jednotlivce a věřím však naší práci, která se časem časem určitě projeví." Projevila...


 

 "Podržel nás brankář Radosta, který dnes chytal opravdu skvěle." trenér ZR - Michal Konečný

Přišel hubený (69kg), nesebevědomý klučina, věčná dvojka, 8 zápasů za sezónu, pro někoho možná netalentovaný, neperspektivní... "Začal si užívat pocit v brance, přibral 13kg, vévodí většině kondičních testů v HTC, vychytal ELSD, okusil poprvé seniorskou kategorii... co bude dál, uvidíme. I takové příběhy píše Hockey Talent Center Telč, nehledá talentované, pracuje s těmi co opravdu chtějí!" 


 

Splnili jsme všechny nelehké cíle, která jsme si vytyčili. Na první rok se toho povedlo dost, porazili jsme v krásném prvním utkání a "telčské aréně" Třinec, v ELMD jsme postoupili do PLAY-OFF, SD postoupil do nejvyšší soutěže, 6 hráčů (4 chlapci, dvě dívky) obléklo reprezentační dres, funkční je studium v rámci hesla "CHYTRÝ HOKEJISTA", tolik studentů bez jediné trojky jsem nečekal, a na závěr "bonbónek" Martin Nečas - tvář projektu uspěl v DRAFTU NHL 2017...  

DRAFT 2017 

I když Martin Nečas není prvním hráčem který spolupracoval s projektem HTA a byl draftován, je tato věc výjimečná, neboť je díky úzké spolupráci - tváří projektu. Ten kluk mě tak zaujmul, že byl snad jedinej, komu jsem nabídnul podporu a spolupráci já, tuším v roce 2008, v roce 2009 jsme byli poprvé společně v kanadském Montrealu, 2011 ve Finsku atd. Celkem pravidelně jsme se nad ním s některými trenéry, kteří u mě dělali (už nedělají, jsou u konkurence) pohádali, jednou byl malej, poté hubenej a pak zase moc technickej, že ho prej kdykoli odstraní průměrný silový hráč, že bychom měli jít jinou cestou a tvářemi projektu mají být velcí, siloví hráči. Byl to asi největší názorovej rozkol v historii projektu... Říkal jsem něco ve smyslu, že mi to jednou vrátí... a vrátil." Prostě toho kluka mám "rád" a proto se jeho mateřský klub stal i mým mateřským, proto v něm trenérsky působím. Prostě naplnil heslo "Když něco chceš, tak to dokážeš!

Hokejová akademie bude mít nové ubytování!

Kdo jezdí do Telče trénovat, ví jak je těžké zde sehnat ubytování. Je to jedna z věcí, která všem komplikuje tréninkový život. Právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli tento problém řešit a dali jsme se do toho... Bude trochu trvat, ale výsledkem bude nové moderní ubytování ve sportovním stylu, s posilovnou, regenerací, bazénem. Bude přednostně určeno pro návštěvníky HTA campů a zároveň bude i novým domovem akademie HTC. Nabídneme tak hráčům ještě lepší podmínky pro jejich výkonnostní růst a pobyt v Telči.

Startujeme program pro mladé hráče YOUNG DRAGONS

logo ice dragon final ice z1Jelikož je stále více mladých hráčů, kteří jezdí pravidelně na tréninky do Telče či se dokonce za tréninkovým programem stěhují, rozhodli jsme se jim nabídnout kvalitní tréninkový program inspirovaný naší akademií. Bude určen pro velmi mladé hráče ročník narození 2006-2009, kteří chtějí kvalitně pracovat na svém výkonnostním růstu v rámci uzavřené tréninkové skupiny s cílem se v budoucnu stát členy naší akademie. Tato skupina bude trénovat vždy před tréninkem akademie a budou se na ní podílet trenéři, kteří vedou celoroční program hokejové akademie doplněné asistenty z akademie s nejlepšími dovednostmi, kteří studují Managment sportu a Trenérství. Povedou i specializované tréninky bruslení a dalších dovedností. Pokud se chcete přihlásit na sobotní TRYOUT 12.8. od 18:30 (sraz 17:15) ZDARMA, začínáme po utkání ICE DRAGONS U18 s ORLI ZNOJMO U20 můžete ZDE 

Program pro profesionály

Součástí aktivit Hockey Talent Center Telč je vytvářet cílené tréninkové programy jednotlivcům v meziobdobí sezón s cílením na profesionální hokej. Jsem rád, že se o těchto možnostech začalo veřejně psát a hovořit, neboť i tato cesta je většinou nedílnou součástí programu všech špičkových hráčů a to se týká nejen programu na ledě, ale i mimo led. Již v prvním roce se připravovali  centru zvučná jména od mladíků z reprezentací U16, U17, U18, U19, U20, přes extraligové hráče až po hráče, kteří již okusili  nejlepší hokejovou ligu světa NHL. Letos byl zájem ještě větší a náš program využili desítky profesionálů, právě tento program chceme ještě více posílit, neboť se setkal s velkým úspěchem.

JPNHL1000

Hockey Talent Academy EUROPE zaznamenal velký progres!

banner wtt2016Již jsem jednou napsal něco ve smyslu, že kdyby mi někdo řekl že vyprodáme camp v Itálii na 108 pozic, považoval bych ho za blázna, po letošním roce kdy ve Slovinsku a Itálii, kdy byly obsazeny téměř všechny campy,  stejný progres zaznamenalo Německo a samozřejmě Slovensko, musím poděkovat všem kteří se na tomto projektu podílí. Výborně se jeví i nastartování campů v Rakousku, Polsku. Vážím si všech, kteří pracují pro tyto projekty a snaží se odvádět tu nejlepší práci i těch, kteří mají zájem spolupracovat... právě v těchto chvílích dokončujeme koncept dalších středisek, které budou nabízet propracovaný tréninkový program HTA, který stále inovujeme a i pro novou sezónu máme připraveno řadu novinek, které ukáží nový směr v tréninku!

 HTAITALY2

World Talent Tournament přivítá v dubnu 2018 opět nová hala v Telči!

logo WTT1500Kdo se letos rozhodl zúčastnit World Talent Tournament 2017, určitě nelitoval... Letošní turnaj WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT proběhl opět v nové hale Hockey Talent Center v Telči a zúčastnilo se ho na 66 týmů složených z hráčů různých národností. Tohoto velkého mládežnického turnaje se zúčastnilo přes 1000 hráčů z České republiky, Slovenska, Německa, Švýcarska, Maďarska, Rakouska, Ruska, Italie, Polska, Slovinska, Rumunska... Turnaj se konal v termínu 1.-16.4.2017 a nabídl špičkovou konfrontaci s výborným zázemím nové moderní haly v Telči. Cílem tohoto projektu je soustředit talentované hráče v prostředí vzájemné konfrontace, konkurence i spolupráce, motivovat je a nabídnout jim spolupráci na jejich dalším výkonnostním růstu. Turnaj byl vypsán pro kategorie U8- 2009, U9 -2008, U10-2007, U11-2006, U12-2005, U13-2004, U14-2003, U16-2001/2002 Informace a přihlášky do ročníku 2018 na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Individuální výuka 

Individuální trénink nové generace spojený s cílenou OFF-ICE přípravou je trochu jiný level na který jste si rychle přivykli, přesto posuneme laťku ještě výše a již zanedlouho si budete moci objednat cílené programy rozvoje konkrétní dovednosti, kde každému hráči nastavíme kompletní program zaměřený na přesný cíl. Samozřejmostí je pečlivá kontrola tréninkového procesu testováním, kde Vás přesvědčíme o výsledku. a efektivitě Vámi vynaložených prostředků. Od tohoto zcela vyjímečného přístupu si slibujeme ještě lepší výsledky v dovednostním tréninku.

vertimaxgatlinwoodwaytrainingSquat OWNPAGE 1

PODPISJP

Kontakty

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Česká republika

Mobil: +420 702 131 647 - informace

Mobil: +420 775 559 055 - sportovní trénink