V TELČI SE BUDE HRÁT LIGA JUNIORŮ A MLADŠÍ ŽÁCI!

čtvrtek, 31 květen 2018

Je rozhodnuto, soutěže ČSLH se rozrostou o další týmy spojené s hokejovou akademií v Telči! V sezóně 2018/2019 budou v Telči hrát nejen junioři (jako B- tým extraligového SKLH Žďár nad Sázavou), ale pod logem akademie s drakem na prsou budou nově nastupovat i mladší žáci - ICE DRAGONS Telč.

Není tajemstvím, že "telčská" hokejová akademie Jaromíra Pytlíka je hráčsky i trenérsky provázána s SKLH Žďár nad Sázavou a tak tomu dle slov hlavního trenéra projektu i zůstane: " Na naší provázanosti se nic nemění, naše akademie bude dále pracovat ve prospěch mládežnických extraligových týmů  i A - týmu mužů SKLH Žďár nad Sázavou jako doposud. Funguje to skvěle, není co měnit, naopak vidím v tomto kroku velký přínos pro Žďár nad Sázavou, věřím, že pokud budeme s hráči přímo v Telči pracovat již dříve, podaří se vychovávat daleko lépe připravené hráče a o to nám jde! Jsme připraveni hráčům poskytnout velmi dobré podmínky pro jejich rozvoj a jelikož hra je nedílnou součástí, logicky musely vzniknout týmy i přímo v akademii ".  

DRES ICE DRAGONSJelikož je čím dál tím častěji poptávka po intenzivnějších výukových programech pro mladé hráče, rozhodli se letos v Telči uvést v život celoroční program pro mladší žáky - t.j. hráče narozené v roce 2007, 2008 a 2009. Je faktem, že řada hráčů to nemá jednoduché, trénují navíc, trénují v klubech, jezdí na campy a současně se snaží hrát co nejvíce utkání. Mnohdy je za tím spousta času, cestování, sil a to jak rodičů tak i hráčů. Díky časové náročnosti to není ideální prostředí pro vývoj mladého hráče. Program akademie pro mladé hráče nemá za úkol konkurovat místnímu klubu, naopak vzájemně si pomáhat a posunout celkově hokej v Telči na vyšší úroveň, chce nabídnout spolupráci všem, zejména pak hráčům, kteří trénují v projektu Hockey Talent Academy, hledají kvalitní náplň, odpovídající vedení, šikovné trenéry i komfortní zázemí tak, aby byl trénink ve všech směrech efektivní. Akademie se netají tím, že by se chtěla rozšířit svoji působnost i o tým starších žáků tak, aby plynule navazovala na kategorii dorostu a střední školu. 

Projekt hokejové akademie v Telči úzce spolupracuje s místními školami a na programu je to znát. Hráči mají sportovní program v rámci školy nebo bezprostředně navazující na program školy :"Jsem rád, že to v Telči takhle výborně funguje, spolupráce s místními školami zejména se základní školou Masarykova a samozřejmě Střední odbornou školou a Gymnáziem Otakara Březiny je výborná. I díky tomu se nám daří získávat nové studenty a o studium v Telči ve spojení s hokejem je čím dál, tím větší zájem. Provázanost se studiem chystáme i u nejmenších a měli by trénovat i dopoledne.". uvedl Jaromír Pytlík.

HTC studiumweb3

Hokejovou akademii poctilo v poslední době svou návštěvou řada zajímavých osobností. Kromě toho, že se do tréninkového programu jezdí zdokonalovat řada profesionálních hokejistů, nedávno akademii navštívilo vrcholné vedení Běloruského hokejového svazu v doprovodu předního představitele ČSLH Bedřicha Ščerbana, dále v tomto týdnu navštívilo akademii vrcholné vedení agentury pro zastupování hráčů s licencí NHL - Global Managment Group v čele s JUDr. Jiřím Hamalem a v neposlední řadě v akademii přivítali vzácnou návštěvu - doc. Mgr. Jiřího Nykodýma, Ph.D., proděkana pro celoživotní vzdělávání a materiálně technickou základnu Fakulty sportovních studií MU a ředitele univerzitního centra v Telči Mgr. Jaroslava Makovce. Uvidíme kam povedou další kroky tohoto úspěšného projektu.   

Bližší informace o projektu Vám rádi poskytněme na tel: 775 559 055

Kontakty

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Česká republika

Mobil: +420 702 131 647 - informace

Mobil: +420 775 559 055 - sportovní trénink