Vytisknout tuto stránku

NEČAS MARTIN

Martin je jedním z nejlepších hráčů, kteří se kdy účastnili výuk Hockey Talent Academy a je hlavní tváří projektu Hockey Talent Academy. Mezi jeho přednosti vždy patřilo velmi dobré bruslení a chytrost, díky které se dokáže prosadit i mezi vyspělejšími vrstevníky. Je výborný především ve hře jeden na jednoho a dokáže se uvolnit na malém prostoru. To jsou přednosti, které ho zdobily při každém utkání Speed Hockey League. Vždy patřil k tahounům týmů HTA ročníku 1999 i 1998, který posbíral řadu úspěchů. Martin si svými výkony získal pevnou pozici mezi nejvyšší tuzemskou elitou. Je několikanásobným vítězem HTA TEST campu a kapitánem ročníku 1999. Je to velice produktivní hráč a pravidelně se pohybuje na čele kanadského bodování. Byl draftován v roce 2017 jako #12 DRAFTU NHL. Dnes hraje v nejlepší hokejové lize světa NHL za tým Carolina Hurrikanes. Připravuje se na sezónu v NHL s hlavním trenérem Jaromírem Pytlíkem každé léto.

A5D77D3D E023 4A8C 9F00 C264AC345DA2

 

necasmKdyž jsem si přečetl článek  plný superlativů na kanadském serveru Sportsnet.ca ,  jehož součástí je i věta v nadpisu, napadla mě myšlenka malinko poodhalit alespoň část jeho poctivé a usilovné cesty, jejímž jsme byli svědci a kterou moc hráčů či rodičů šanci vidět nemělo, ale může řadě mladých hráčů pomoci na cestě za svým hokejovým snem.

Pokud se poohlédnu zpět, Martina jsem poprvé vídával na turnajích v Mostě, kde jsme se Ždárem nad Sázavou pravidelně utkávali v bojích o medaile. Byl jedním z hráčů, který mě zaujal natolik, že jsem mu nabídl spolupráci a v roce 2009 s námi odcestoval na první "velký" turnaj do kanadského Montrealu. Na turnaji jsme se poprvé střetli se zámořskými týmy, obsadili jsme třetí místo a dokázali m.j. porazit mladíky Boston Bruins. Právě tento moment nás všechny "nakopnul" k velmi intenzívní práci a to nejen na ledě, ale i suchu. Vytvořili jsme poměrně početnou partu hráčů, ale i trenérů, kteří dávali spoustu energie do výuk tehdy 6-14 letých dětí s touhou posunout je dovednostně na vyšší úroveň. 

Necas is a TOP PROSPECT for the 2017 NHL DRAFT! 

OFF ICE LIPOLEC

OFF ICE2012VYRn

Když se zeptáte starších hráčů co je nejvíce v rámci programu HTA posunulo, řeknou Vám většinou dvě věci BRUSLENÍ a TECHNIKA HOLE v rámci OFF- ICE LIPOLEC. Tento intenzívní program na který hodně hráčů i rodičů vzpomíná, jsme nastartovali v roce 2009 a od roku 2010 byl jeho pevnou součástí i Martin Nečas, který nevynechal jedinou. (možná jednu, když měli pouť :-)). Hráči absolvovali denně za každého počasí 4 hodiny výuky (8 hodin za víkend) začínalo se atletikou a končilo se protahováním, nechyběla hra či střelecké stanoviště s brankáři. Intenzívní výukou a jádrem programu bylo vedení kotouče, ale nechybělo ani zpestření v podobě cyklistiky, fotbalu, běhání či ukázek z bojových sportů. Díky videu si na tuto formu přípravy zavzpomínáme, pokud se budete pozorně dívat, na videu odhalíte nejen Martina, ale i řadu dalších hráčů, kteří dnes zažívají své první úspěchy a již letos čekají na DRAFT NHL. I z tohoto důvodu se tento důležitý prvek pro letošní sezónu vrátil do našeho programu.

DOVEDNOSTNÍ VÝUKY

Vždy jsme se odlišovali od ostatních hokejových projektů tím, že na každou dovednost jsme si našli prostor a věnovali se detailům zvlášť v cíleně zaměřeném campu a tak je tomu doposud. Věřím tomu, že právě tento koncept posunuje hráče v dílčích dovednostech a poté mohou být komplexní jako je tomu právě u Martina, kde se snoubí bruslení s vedením kotouče, střelbou, ale i kombinací či hrou do těla.

TESTOVÁNÍ

Martin byl vždy hráčem, který se testování nebál a moc dobře věděl, že právě tento prvek mu dává zpětnou vazbu "Jak na tom je?" Když byla možnost, vždy se testů zúčastnil a i když nebyl průběh ideální, bojoval a nikdy se nevzdal. I v těchto momentech se dokázal vyrovnat s tlakem a zvítězit. Vyhrál testy v letech 2010, 2011 i 2012! Dominoval vždy v obratnostním bruslení a obloucích umocněné dokonalým spojením s vedením kotouče.

 NECIm

 Foto Martina Nečase z Montrealu 2009...

TURNAJE

Pokud bych měl zvolit někoho jehož jméno je podepsáno téměř pod všemi úspěchy projektu, byl by to právě Martin Nečas, který hrál nejen s ročníkem 1999 ale i 1998, 1997. Pro někoho bude možná překvapením, že velice podobně se projevoval ve hře již jako dvanáctiletý. Vyberu jeden turnaj za všechny z něhož existuje záznam. Je z finále turnaje ve Finsku proti Karpat Oulu, můžete se podívat na šikovnost hráče s číslem #5. Právě díky němu bylo pořadí na turnaji: 1. Hockey Talent Academy (CZE/SVK), 2. Kärpät Oulu (FIN), 3. Krylia Sovetov-Dmitrov (RUS), 4. HIFK Helsinky (FIN), 5. Silver Lions (RUS), 6. HC Plzen (CZE), 7. Blues North (FIN), 8. Tappara (FIN), 9. Blues South (FIN), 10. Jokerit White (FIN), 11. North Selects (NOR), 12. Finland Selects 00 (FIN), 13. Blues West (FIN), 14. Spartak St. Petersburg (RUS), 15. Vĺlerenga (NOR), 16. Pacific Jr. Selects (USA), 17. Jokerit Blue (FIN), 18. Forshaga (SWE), 19. Penguins (RUS), 20. IF Lejonet (SWE), 21. Midwest Regional (CAN/USA), 22. Djurgĺrdens IF (SWE), 23. Blues East (FIN), 24. Canadian Blizzard (CAN). I na tomto turnaji byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a členem v All Stars..

 

MATEŘSKÝ KLUB

Je zajímavé, že Martin vyrůstal ve velmi skromných podmínkách mateřského klubu SKLH Žďár nad Sázavou, který ho formoval nejen herně, ale i charakterově. Dostával zde obrovský prostor ke hře a i díky tomu vybrušoval svou hru, která byla lemována řadou zkušeností již v útlém věku. I díky Martinu Nečasovi jsem ve svém rozhodnutí zvolil spolupráci se stejným klubem a měl možnost ho sledovat v kategorii extraligy mladšího dorostu, kde v loňské sezóně exceloval. Přestupem do Komety Brno získal optimální podmínky pro svůj hokejový růst, které jeho výkonnost ještě více umocnily.

Vždy jsem se netajil tím, že cílem projektu je pomoci v růstu všem hráčům, ale mým snem je vidět nějakého hráče, který využil projektu v nejslavnější lize - NHL... 

Pevně jsem věřil, že se to někomu z kluků povede a díky Martinovi, se mi ten sen vyplnil...

(JP)

„Na cestě vzhůru mi pomáhaly campy v Hockey Talent Academy a i teď do HTC Telč,  dojížděl  jsem na tréninky od 8 let. Byl jsem tam pomalu každý víkend, jezdil jsem na každý turnaj. Jaromír Pytlík to dělá výborně, naučil jsem se tam vlastně všechno, co dneska umím. Bruslení, dovednosti. Super škola, hlavně do mých 15 let. HTA mě toho hodně naučila a myslím si, že je to nejlepší hokejová škola v Česku.“

Martin Nečas, Deník Sport 2016, Prospect 2015

neci

 

 

neci2