2016 - rok, který se zapíše do projektu zlatým písmem!

pátek, 29 červenec 2016

Velmi uspěšný rok aznamenal projekt Hockey Talent Academy...

Hodněkrát jsem se chystal napsat článek, avšak vždy mi to spolehlivě zhatil nabitý program. Díky tomu, že na krátký čas převzal otěže výukového programu kanadský dovednostní trenér Yogi Svejkovsky, který pracuje v zámořském hokeji již 21 let, mám možnost a chuť pár řádků napsat. 

Telč - správná volba

telcKdyž jsme začali poprvé uvažovat o tom, že bychom pomohli novému zimnímu stadionu v Telči u řady lidí to vyvolávalo úsměv na tváři a moc tomu nevěřili i lidé z mého okolí. U vykopaného základu a palety cihel se pořizovaly fotky s posměšnými komenty o FUTURE aréně a řada dalších věcí..., budeme se však soustředit i nadále na naší práci, s cílem aby trefný přívlastek FUTURE seděl na naši práci, tréninkové pomůcky a metody, trenéry či hráče.  

Uběhlo půl roku a přesně 6.1.2016 bylo vše jinak, vstoupili jsme v nové hale na led... :-)  Již na svém začátku poutavý záměr či program HTC Telč přilákal takové hvězdy NHL jako jsou Michal Rozsíval, Radek Dvořák nebo Marek Židlický.

Výborným krokem byla nabídka programu pro "starší kategorie" jehož využila řada hráčů (přesně 34) se zkušenostmi z NHL, KHL, seniorské extraligy, ale i reprezentačních výběrů - seniorů, U20, U18, U16 nebo nejvyšší zámořské juniorky.  Prostě adresa nového moderního centra v Telči se stává v "hokejovém světě" hodně vyhledávanou. Jsme rádi, že naše nabídka u Vás vyvolala takový zájem, ale bohužel nestíháme Vaši poptávku pokrýt. Pomohl tomu i velmi specifický program OFF ICE, který cíleně navazuje na led. Je před námi spoustu práce, hodně věcí bychom chtěli zlepšit! 

HTC 13223408 o HDRorez

OFF ICE - příprava mimo led nové generace

Hockey Talent Academy reaguje na světové trendy v přípravě hokejistů a dlouhodobě zařazuje světové novinky z tréninku do propracovaného programu, kterého využívají zejména mladí talentovaní hráči, ale stále častěji i řada profesionálů! Letos jsme představili úplně nový koncept OFF-ICE přípravy kombinované s ledem. Dlouho jsme přemýšleli nad skutečností, že každý z hráčů řeší části tréninku odděleně bez provázanosti a na několika místech což je značně časově náročné. Právě proto jsme přišli s komplexním programem na jednom místě v Hockey Talent Center Telč. Tento program se hned od počátku těšil velké oblíbenosti.

office2016

Projekt Hockey Talent Academy měl vždy novátorský přístup a mnohdy to vypadalo jako by svým programem plaval proti evropskému proudu, avšak na druhé straně je možné spatřit velkou podobnost s přístupem zámořským, který výrazně formuje jednotlivce. Projekt dává možnosti využít bohatého programu a velmi dobrých tréninkových podmínek jednotlivými hráči v nové hale Hockey Talent Center Telč s cílem využít svého potenciálu. Projekt přichází pravidelně se světovými novinkami, které vychází z výzkumu, ale jsou zároveň podloženy výsledky a ty zařazuje do svého výukového procesu.

rstKaždý kdo se trenérsky vzdělává, slyší během poměrně krátkého času od těch nejpovolanějších mnoho tréninkových doporučení a to mnohdy značně protichůdných: jednou běhat, jindy zase jezdit na kole, nebo pro změnu vůbec neběhat. A když už běhat tak pouze krátké tratě nebo testovat a rozdělovat hráče podle toho kdo zaběhne patnáctistovku pod pět minut, kontrolovat výkonnost testem VO2 max, Wingate testem nebo raději testovat specifickými testy na ledě se zaměřením na rychlost bruslení? Dělat v rámci OFF ICE objem a všestrannost, nebo naopak krátké intenzívní a specifické pohybové vzorce pro hokej? Samostatnou otázkou pak zůstává : jak velký je transfer těchto věcí do hry samotné? Neni vyjímkou, že jeden odborník vidí velkou souvstažnost mezi během a bruslením a jiný nikoli. A nebylo by dokonce lepší část kondičního tréninku přesunout na led? Neměl by být kondiční trenér přítomen tréninkovým jednotkám na ledě  s cílem je koordinovat, analyzovat jejich efekt a poté cíleně vhodně doplnit kondiční přípravu jednotlivých hráčů mimo led? Myslíme si, že tento různorodý přístup dokáže málokdo z Vás rozklíčovat a natož potom ovlivnit a proto jsme se rozhodli Vám to ulehčit a investovat poměrně rozsáhlé finance do modernizace funkčního "Fitness centra" přímo v Hockey Talent Center Telč a vyjít ze zkušeností těch nejlepších zámořských kondičních trenérů. Vše jsme sjednotili do programu s ledem tak, aby vám zabral co nejméně času. Věříme, že tuto změnu oceníte a bude dalším prvkem proč si pro svou přípravu vyberete právě Hockey Talent Academy! 

Hockey Talent Academy - evropský projekt s více jak 7.000 hráči... 

I letos jsme zaznamenali výrazný vzestup zájmu o naše campy a téměř všechny byly vyprodané, včetně posledního, který v historii nikdy nebyl kvůli kolidaci termínu s klubovým programem plně obsazen. Vsadili jsme na osvědčená témata jako je bruslení, vedení kotouče, střelbu či situace jeden na jednoho. Díky tomu, že se projekt natrvalo uchytil i v jiných státech jako je Itálie, Slovinsko, Polsko, Slovensko a Německo zesílila účast zahraničních hráčů, což je další přidanou hodnotou pro účastníky campů v České republice. Trochu jsme měli obavy co napáchá změna místa konání a vsadili jsme až na jednu vyjímku (Kravaře) na "domovský stánek" - Telč.

Třešničkou na dortu je zařazení campu uznávaného kanadského dovednostního trenéra za zcela standartní cenu HTA, osobně si myslím, že za tréninky zahraničních trenérů není nutné platit přemrštěné ceny. I z takových věcí mám radost. Vždy když jsme na konci hlavních campů, honí se mi díky emocím v hlavě nové myšlenky, využiji této energie a už teď vyprofiluji obsah campů Hockey Talent Academy 2017, kdy Vám nabídneme opět bohaté menu, avšak s řadou novinek.  

HTA CAMPY 2016N  

Hockey Talent Center Telč - škola, trénink, hra, strava, ubytování... 

Když jsme přišli s myšlenkou vytvořit první soukromou hokejovou akademii, která by cílila na kategorie hráčů ve věku 14-18 let a řešila komplexně trénink, hru, stravu, ubytování, řada lidí od hokeje byla k této myšlence skeptická. Čas ukázal, že i tento možná troufalý záměr zasáhl cíl a dnes je jisté, že škola s ekonomicko sportovním zaměřením zaujala a řada výborných hráčů hledá podmínky, které by ještě efektivněji formovaly. Díky rozšířenému evropskému projektu Hockey Talent Academy, který čítá přes 7.000 hráčů máme řadu možností a širokou základnu pro výběr vhodných adeptů. První rok fungování první soukromé hokejové akademie je před náma. Omlouvám se všem, které nebudu moci od srpna trénovat (individuály JP samozřejmě budou, ale ne v takovém rozsahu), od tohoto měsíce se mi změní život "adoptoval" jsem 21 mladých hokejistů, kteří se jako první rozhodli jít společně se mnou cestou, kudy ještě nikdo nešel a já jim to musím vrátit! A jestli z toho bude dálnice? To se uvidí! Věřím... 

HTC orez2

 Chtěl bych poděkovat všem, hráčům, rodičům, trenérům, kteří se jakkoli na výukách podílejí, ale i těm, kteří nás neustále nutí se zlepšovat....

Protože i o tom je sport!

 

PODPISJP

Kontakty

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Česká republika

Mobil: +420 702 131 647 - informace

Mobil: +420 775 559 055 - sportovní trénink