Jaromír PYTLÍK

Ing. Jaromír Pytlík - hlavní trenér a autor Hockey Talent Academy

Jaromír Pytlík je autorem projektu i celé metodiky výuky hokejových dovedností v tomto projektu. Hráčsky působil v mládežnických kategoriích KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Již jako šestnáctiletý okusil 2.ligu mužů v HC Vajgar Jindřichův Hradec, v sezóně 1995/96 to zkoušel v extraligové Dukle Jihlava, avšak v nabitém kádru neuspěl. Po zranění kolene hrál v Německu a Rakousku. Od roku 2005 se věnoval na klubové úrovni mládeži KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Díky svému novátorskému přístupu k výuce hokejových dovedností podpořeného řadou klubových úspěchů se zanedlouho stal šéftrenérem a metodikem KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Díky výsledkům v klubu byl nominován a schválen hlavním trenérem výběru KS ČSLH U15 a zároveň se stal členem trenérsko metodické komise KS ČSLH. Od roku 2014 vedl v německém klubu Eisbaren Berlin vzdělávací program pro trenéry, je metodikem a expertem na efektivní trénink dovedností. Za svou trenérskou kariéru absolvoval hned několik trenérských stáží v kanadském Montrealu, Edmontonu, Vancouveru, finských Helsinkách, finském Karpat Oulu, podílel se na trénincích A týmu Eisbarenu Berlín a kategorie U19 startující v nejvyšší DNL. Formoval řadu mladých hráčů, kteří se postupně prosazují v profesionálním hokeji, a je vyhledávaným specialistou pro rozvoj hráčů. V současné době vede hokejové centrum a svou akademii ICE DRAGONS v Telči, která je zaměřena na talentované hráče ve věku 8-16 let, v letním programu JP PRO vede profesionály, jako jsou Martin Nečas (Carolina Hurricanes), Radim Zohorna (Pitsburgh Penguins), Martin Kaut (Colorado Avalanche), Pavel Zacha (New Jersey Devils), Filip Zadina (Detroit Red Wings), Jakub Zbořil (Boston Bruins), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn), Libor Šulák (Admiral Vladivostok), Tomáš Zohorna (HC Dynamo Pardubice), Jaromír Pytlík (New Jersey Devils), Martin Haš (Washington Capitals) a další.   

"Jaromír představil našemu týmu velmi dobrý bruslařský program, který vede k větší efektivitě pohybu a zejména skluzu.  Velmi mne zaujaly bruslařské schopnosti Jaromíra, vždy je lepší. když instruktor zaujme demonstrací bruslařských cvičení hráče natolik, že se chtějí zlepšit a bruslit jako on. Líbilo se mi, jak Jaromír rozfázoval svůj pohyb na kratší a základní prvky bruslení, které následně složil opět dohromady v nejefektivnější možný pohyb. I ti nejlepší bruslaři čelili výzvě těžkých bruslařských cvičení, které jim Jaromír pečlivě demonstroval, což pomohlo i nejlepším bruslařům k tomu, aby se stali ještě lepšími. Jako trenér týmu, jsem byl spoluprací potěšen a byl opravdu rád, že Jaromír pracoval s hráči takovým způsobem. Hráči se díky efektivním cvikům, které jim Jaromír ukázal zlepšovali a následně na bruslení pracovali i samostatně, když Jaromír zrovna nebyl přítomen, to je vždy znamením dobře odvedené práce."

Jeff Tomlinson, kanadský profesionální trenér, asistent národního týmu Německa

Výrazně se podílel na výrazném výkonnostním vzestupu Martina Nečase (vítěz HTA TEST camp 2010, 2011 i 2012), Jaromíra Pytlíka (r.n. 2001) vítěz HTA TEST camp 2011, vítěz HTA TEST campu 2012, vítěz HTA TEST campu 2013, 2.místo HTA TEST campu 2010,  Adama Kalaje (r.n. 1999) 2.místo HTA TEST camp 2011. Přes léto pracuje s řadou hráčů m.j. s Pavlem Zachou New Jersey Devils, Vojtěchem Mozíkem (New Jersey Devils), Radanem Lencem (BK Mladá Boleslav), Janem Ordošem (ČR U20, Bílí tygři Liberec), Filipem Zadinou (ČR U20, U18, Pardubice) , Ondřejem Machalou (ČR U18), Jáchymem Kondelíkem (ČR U18), Jakubem Galvasem (ČR U18, HC Olomouc) a řadou dalších talentovaných hráčů.

2014 - pod vedením Jaromíra Pytlíka zdokonaluje své bruslení kompletní A tým Eisbarenu Berlín jehož součástí jsou hráči ze zámoří, kteří mají bohaté zkušenosti z NHL. Například finský reprezentant Antti Miettinen, který má na svém kontě 539 zápasů v NHL, dále kanaďané Mark Bell (450 utkání NHL), Julian Talbot, Matt Foy, T.J. Mulock, Darin Olver američané Jimmy Sharow, Barry Tallackson, Casey Borer. Z reprezentantů Německa je třeba zmínit kapitána Franka Hordlera, dále Constantina Brauna, André Rankela, Floriana Busche, Jensa Baxmanna a další, kteří mají starty za národní tým Německa. V dresu s medvědem na prsou absolvuje bruslařské tréninky i italský reprezentant Alex Trivellato či český útočník Petr Pohl, který hájil naposledy barvy Karlových Varů.

JPNHL1000

JA3

Jaromír Pytlík - je autorem HTA Powerskatingu, je jedním z průkopníků stickhandlingu OFF-ICE v České republice, je demonstrátorem vzdělávacího programu trenérů ČSLH Technika bruslení,  Powerskating a Stickhandling, je vývojovým autorem chráněné originální tréninkové pomůcky HTA SAS BOARD, HTA SCORING TARGET, umělých ploch pro OFF-ICE trénink - STICKHANDLING plochy,  je autorem metodiky bruslení HTA X-SKATING, HTA EFECTIVITY SKATING, HTA SPEED SKATING, podílí se na vytváření metodických materiálů pro vzdělávání trenérů ve spolupráci s PhDr.Zdeňkem Pavlišem metodikem ČSLH, spolupracuje s předními trenéry individuálních dovedností z Kanady, USA, Finska, Švédska a Ruska, je trenérem individuálních dovedností, podílel se na přípravě řady hráčů odcházejících do zámoří. Student nejvyšší profesionální trenérské licence A TŠ ČSLH při FTVS v Praze. Zajímavostí je, že je majitelem firmy na výrobu sportovních dresů FERRAX (www.ferrax.eu).  

"Ze své vlastní zkušenosti vím, jak důležité je získat správné návyky a dovednosti již v ranném věku. Právě výborné hokejové dovednosti jsou jedním z hlavních a určujících faktorů v hráčské budoucnosti. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl vytvořit tento unikátní projekt, který všem dává možnost se zlepšovat a jít si za svým snem..."

Jaromír Pytlík    

Za svou trenérskou kariéru si připsal jako hlavní trenér řadu výrazných úspěchů a je vyhledávaným dovednostním trenérem, který formuje nejen řadu mladých hráčů ale i profesionálů.

Jako hlavní trenér vedl tým Hockey Talent Academy, který zvítězil na XXIII. ročníku mezinárodního světového 

JA4turnaje v kategorii U 16 a U 14 v rakouském Zell am See, jako hlavní trenér vedl tým Hockey Talent Academy, který získal bronz na XXIII. ročníku mezinárodního světového turnaje v kategorii U 12 v rakouském Zell am See.

2013 - vítěz  mezinárodního turnaje v REGENSBURGHU BAMBINI TURNIER 2013 s mateřským klubem KLH Vajgar Jindřichův Hradec, 1. místo WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT U13, 1.místo WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT U10, 2.místo WORLD TOURNAMENT AUSTRIA - Zell am See U 13, 2.místo WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT U 11, 3.místo WORLD TOURNAMENT AUSTRIA - Zell am See U 11, 2.místo WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT U 12, 2.místo WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT U 15, vítěz turnaje BAUER EURO INVITE U 15ém Zell am See, vítěz  mezinárodního turnaje v REGENSBURGHU BAMBINI TURNIER 2014 s mateřským klubem KLH Vajgar Jindřichův Hradec, 3. místo v dlouhodobé soutěži ŽÁKOVSKÉ LIGY 8.tříd s mateřským klubem KLH Vajgar Jindřichův Hradec.

2012 - vítěz WORLD TOURNAMENT ZELL AM SEE roč.2001, vítěz WORLD TOURNAMENT ZELL AM SEE roč.1999, 3.místo JA6ŽÁKOVSKÁ LIGA 6.tříd s KLH Vajgar Jindřichův Hradec, vítěz CZECH HOCKEY CHALLENGE CUP 2012

2011 - vítěz WORLD TOURNAMENT ZELL AM SEE roč.2000,  vítěz LIONS CUP ESPOO FINSKO roč. 1999, 3.místo WORLD TOURNAMENT ZELL AM SEE roč.1998, vítěz CHRISTMAS CUP MOST roč. 2000, vítěz EASTER CUP MOST roč.   2001, vítěz EASTER CUP MOST roč. 1999 

2010 - vítěz WORLD TOURNAMENT ZELL AM SEE roč.1999, vítěz WORLD TOURNAMENT ZELL AM SEE roč.1998, vítěz CHRISTMAS CUP MOST roč. 2002, vítěz CHRISTMAS CUP MOST roč. 2000, vítěz EASTER CUP MOST roč. 2000

2009 - 3. MÍSTO MTL METRO TOURNAMENT AAA ELITE KANADA MONTREAL, vítěz CHRISTMAS CUP MOST roč. 2001, vítěz EASTER CUP MOST roč. 1997

2008 - vítěz CHRISTMAS CUP MOST roč. 2000, vítěz CHRISTMAS CUP MOST roč. 1998 a další

JA10

 

Kontakty

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Česká republika

Mobil: +420 702 131 647 - informace

Mobil: +420 775 559 055 - sportovní trénink